Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Fest, sportol, zenél és még jól is tanul

Fest, sportol, zenél és még jól is tanul

Oravecz Fanni, Vincze Gréta, a fotót készítették: Kocsis Zsófia, Oravecz Fanni, Vincze Gréta · 2015. április 9. 17:56

Kulhavi Nikolettát, a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium 11. b osztályának tanulóját tanulmányairól és a hobbiként űzött sportokról kérdeztük. Elmondása szerint amióta eszét tudja egy-két alkalom kivételével mindig is kitűnő bizonyítvánnyal zárta az iskolapadban töltött éveit. Kéttanításinyelvű osztály diákja, így az angolt emelt szinten tanulja, emellett pedig franciából is jeleskedik.
A Bolyaiban is folytatta diákönkormányzati munkáját. Idén ő is nagy lelkesedéssel vehetett részt a Bolyai nevet viselő iskolák salgótarjáni találkozójának szervezésében. Minden programon ott van, ahol kell és ahol számítanak rá, megbízható ember. Szívesen segít bárkinek, akinek szüksége van rá.
Szabadidejében szívesen fest vagy rajzol. A rajz- és művészettörténet-órákon is előszeretettel alkotott és mélyült bele a különböző korstílusok rejtelmeibe. Rajztanárunk, Berencsinké Gedeon Hajnalka tanárnő bíztatására jelentkezett a Nógrád Megyei Komplex Művészeti Versenyre, amelyen második helyen végzett.
Hat éven át furulyázott és két évig fuvolaórákat is látogatott.
Hetedikes kora óta jár röplabda-edzésekre. Nagyon megtetszett neki ez a labdajáték, ma is kikapcsolódást jelent számára egy-egy nehéz nap után. A megyei megmérettetések során meg sem álltak az első helyezésig. Ezzel a címmel az országos versenyen való részvétel jogát is elnyerték. Az országos versenyre Debrecenben kerül sor április közepén, addig is nagyon szurkolunk majd nekik!
Óvodás kora óta szeret tornázni: hányta a bukfenceket, idővel megtanulta fejállást, a kézállást és a cigánykereket is. Többször is sikerrel indult az Árkosi Annamária Tornaversenyen is. Édesanyja és osztályfőnöke is felettébb büszke rá. Boldog, amikor a bizonyítványát írhatja, hiszen a sok jeles osztályzat mellett dicséretek is szerepelnek.
Mi, az osztálytársai is tiszteljük őt mind a sportok, mind a tanulmányai terén elért eredményeiért. Rengeteg kihívás előtt állunk minden nap, amelyeket teljesítenünk kell. Ő sorra veszi az akadályokat és folyamatosan száguld előre. Keményen tanul, edz, programokat tervez és társasági életet él. Reméljük, ereje sokáig kitart és töretlen marad. Egy biztos, most mindenki példát vehet kitartásáról, szorgalmáról és érdeklődésvágyáról! Minél többen követik őt ebben, annál jobb nemzetünk, országunk, világunk lesz!