Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

tévézés

4 találat

Benne voltunk a TV-ben!

Kiss Márton, Kiss Dániel · 2015. május 11. 17:10

A Kazinczy médiaszakkörét ma Miló Mihály HSC operatőr kalauzolta a Nyíregyházi Városi Televízió stúdiójában. Először a vezérlőszobában a hangmérnök, vágó, rendező munkapultjait csodáltuk meg. A falon láthatók az egyes kamerák kimenő képei.  A kiválasztott képet látja otthon a tévénéző. A stúdióban kipróbálhattuk a nagy kamerákat, a súgógépet, és beülhettünk a műsorvezető székébe még a mikroportot  is felcsatoltuk. Mihály bácsitól megtudtuk, hogy az idén 30 éves Városi TV archív anyaga közel 1000 Terrabyte.

Képgaléria az Alföld TV stútiójában tartott rendhagyó médiaóráról

Kovács Máté · 2015. május 4. 15:34

A rendhagyó médiaóra keretén belül megismertük a televíziózás különféle szakaszaiat: a vágórészleget, a hangmérnöki szobát, a szerverszobát, magát a stúdiót és azt is, ahol minden „összeáll”: a vezérlőt.

Felvétel indul: látogatás az Alföld TV szerkesztőségében

Kovács Máté · 2015. május 4. 15:15

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium film- és médiaklubosai legutóbb az Alföld TV stúdiójában jártak egy rendhagyó médiaóra keretén belül. A látogatás a bemutatkozással, és alapinformációk megismerésével kezdődött. Ezután megtekinthettük a televízió különböző részeit: a vágórészleget, a hangmérnöki szobát, a szerverszobát, magát a stúdiót és azt is, ahol minden „összeáll”: a vezérlőt.

A szerverszoba rendkívül érdekes, itt található ugyanis a televízió „lelke”, mivel innen sugározható az adás. Szintén különleges, hogy a stúdióban több részleg van elkülönítve a különböző műsorok számára: külön a beszélgetős műsoroknak, külön a híradónak.

A Berettyó-TV stúdiójában - képekben

Berettyóújfalui II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola BAMI Médiaszakkörösei · 2015. április 30. 11:00

A Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola médiaszakkörének tagjaiként látogatást tettünk a Berettyó Televízió stúdiójába, hogy betekintést nyerhessünk az ott folyó munkába.

4 találat