Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

A beszéd élteti

A beszéd élteti

Mátrai Cynthia és Wolf Martin · 2015. május 12. 21:38

Babaitisz Jorgosz Andreaszt, a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákját mindig is érdekelte a média. 13 éves volt, amikor körvonalazódott benne az elképzelés, hogy a rádiózással szeretne foglalkozni. Az általános iskolájában megalapította a Suli rádiójukat, melynek köszönhetően elmehetett egy felvételre a Magyar Rádióba. Ott a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorát rögzítették. Azóta is részt vesz a felvételeken: minden pénteken beszélget a kortársaival a mikrofon előtt kamaszokat érintő közérdekű témákról.
Emellett 2014 augusztusa óta könnyed, zenés adó, a Best Rádió műsorvezetője. Itteni munkáját idén a Due Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán is elismerték: Az év diákrádiósa kategóriában 3. helyezést ért el egyik rádiós műsorával. Május 8-án vehette át a harmadik helyezésért járó díjat.
A rádiózás mellett azért még akad egy kis szabadideje, hogy a kedvenc hobbijának szentelhesse az idejét, a rapnek. Az ő megfogalmazásában a rap nem más, mint a hétköznapok és érzelmek által szült feszültség levezetése. Legutóbb egy iskolai színdarabhoz írt rapszöveget. Ugyanakkor ha tehetné, mégis a rádiózással foglalkozna. Úgy érzi, lehet jövője ezen a pályán, és kitart a céljai mellett. Az álmai felé vezető úton példaképek is kísérik: kedveli Buda Marcit, és Horváth Gergelyt is, de akire leginkább felnéz, az a Best Rádió alapítója, Juhász Bálint, aki most már a Petőfi Rádió műsorvezetője is.
Rádió, dalszöveg, rap – ez még nem elég Jorgosznak. Tagja egy színjátszó csoportnak is, így a színpadon is beszélhet. Nagyon szeret improvizálni, játszani a szavakkal, a helyzetekkel. Keresi is a kihívásokat, a váratlan szituációkat. Nem volt még olyan alkalom, hogy ne tudta volna megoldani színpadi szorult helyzetét.
Beszéd. Ez élteti őt. Persze sosem üres fecsegést hallunk tőle: ha éppen a stúdióban van, akkor ott pörög, ha pedig valahol máshol, akkor csak egyszerűen a nyelve pörög úgy, hogy a rímek végtelen árja gondolattá, érzéssé formálódik sok örömet szerezve közönségének. „Egyre jobban kezdem elhinni, hogy van jövője a rádiózásnak. Az emberek szeretnek informáltak lenni. Ezen az eszközön most egy picit nehezebb üzenni, de ha mégis megtaláljuk a módját, nagy dolgok történhetnek.”