Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

FMD - Újabb év, újabb sikerek II.

FMD - Újabb év, újabb sikerek II.

Vámosi Nikolett · 2015. április 28. 22:27

Iskolánk diákjai nagy lelkesedéssel készültek a közelmúltban megrendezett, jelentős múlttal büszkélkedő rendezvényre, a Fejér Megyei Diáknapokra, amelynek idén megyeszékhelyünk, Székesfehérvár adott otthont. A rendezvényre – a szervezők elmondása alapján – rekordszámmal jelentkező középiskolás tanulók tizenegy különböző kategóriában szakmai zsűrik előtt mutathatták meg tehetségüket.
A három napig tartó rendezvénysorozaton a Rudas Közgazdasági Szakközépiskolából több diák is szerencsét próbált. Mint a diáknapok egyik résztvevője bátran mondhatom, nagyon jól éreztük magunkat a tehetséges diáktársak forgatagában. A hangulathoz az is hozzájárult, hogy a várakozó vagy már fellélegzett versenyzők különböző programokon is részt vehettek, mint például az élőcsocsó, Xbox-sarok, sőt azt is kipróbálhatták egy szimulációs játékon, hogy hogyan állnák meg a helyüket egy sofőr személyében. Kiválóan éreztük magunkat! Igaz ez még akkor is, ha a diáknapok zárónapján rendezett gálán nem mi érdemeltük ki Dunaújváros Nagydíját – azt a Széchenyi István Gimnáziumnak osztotta a szakmai zsűri –, hiszen ettől függetlenül igen szép eredményekkel, helyezésekkel térhettünk haza.
Nyikos Dóra és Nagy Laura bronz-, iskolánk kórusa, a Rudas Hangjai pedig ezüstminősítéssel gazdagodhatott a könnyűzenei kategóriában. Novák Renátó kalotaszegi legényes produkciójával szintén második helyezést szerzett a - röviden – flórklór-kategóriában.
Iskolánkból a legtöbb diák a showtime-kategóriában csillogtatta meg tehetségét: Virág Vivien zumba-koreográfiájával, a Spartan Cheerladers akrobatikus elemeket bemutató produkciójával, míg a No Control Dance Group (röviden NCGD) tagjai a Steppin’ up című előadásukkal a bronzérmet kaparintották meg. Az NCGD-ben is jeleskedő Balogh Nicolas egyéniben és duóban is megmutatta tehetségét: Álom című előadásával ezüst-, páros produkciójával - amiben Tóháti Rebeka személyesítette meg a páros másik tagját - aranyminősítésben részesült. Sőt, az NCDG Clean squad című táncprodukciója még egy első helyezést hozott a csapatnak, akik e remekművükkel kijutottak az utolsó napon megrendezett záró rendezvényre, a gálára is… Gratulálunk Rudas!