Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

természettudomány

4 találat

Egy diákpályázat negyed százada

Gózon Ákos · 2015. november 25. 08:40

A Tudományünnep keretében a TIT Uránia Csillagvizsgálóban a Természet Világa tehetséggondozó missziójáról rendezett workshopot a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat. A tanácskozás közzéppontjában a folyóirat Természet–Tudomány című Diák-cikkpályázatának elmúlt 25 éve, a tehetségsegítésben betöltött szerepe állt. 

Piróth Eszter, a TIT, a Természet Világa kiadója igazgatójának a bevezető gondolatai után Staar Gyula főszerkesztő idézte fel az egész Kárpát-medencére kiterjedő pályázat múltját és eredményeit. A Természet Világa mellékleteként a középiskolás pályázók írásaiból havonta  megjelenő összeállításról elmondta, hogy az voltaképpen immár egy önálló tehetséggondozó folyóirat. 

A Természet Világa a 2015/2016-os tanévre is meghirdette a felhívását, amelynek szerkesztési és tehetségszakmai háttérmunkáiról Kapitány Katalin szerkesztő adott áttekintést: A meghirdetéstől a díjátadásig - a lebonyolítás sokparaméteres egyenlete című prezentációjában. 

Természettudományos tehetségtábor

G.Á. · 2015. április 14. 23:19

Az ELTE Eötvös József Collegiuma és az ELTE Természettudományi Kara ebben az évben negyedik alkalommal rendezi meg az Eötvös Természettudományos Tábort 2015. július 20. és 26. között Budapesten. Mindazon diákok érdeklődésére számítunk, akikhez közel állnak a természettudományos tárgyak (matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz), de még nem döntötték el, hogy ez irányban szeretnének-e továbbtanulni. A tábor célja az egyetemi természettudományos szakok népszerűsítése az érettségi előtt álló középiskolás diákok körében. A tábor szervezői arra vállalkoznak, hogy az érdeklődő diákoknak bemutassák az egyetemen folyó szakmai munkát, és hogy azt személyes élménnyé tegyék a számukra.

Körözzük le Arkhimédészt!

Lombárszki Dorina · 2015. április 13. 23:27

Iskolánk, a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium, Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola versenyt hírdetett olyan 7.-8. osztályos diákok részére, akik fogékonyak a természettudományok iránt. Háromfős csapatok nagyszerű, érdekes kísérleteikkel kápráztatnak majd el bennünket 2015. április 16-án 13 órától.

Eddig öt éve, mindig nagy érdeklődés mellett került megrendezésre ez a megmérettetés, ahol mindenki látványos bemutatókat láthat, amit a versenyzők prezentációja színesít. Izgatottan, nagy kiváncsisággal várjuk melyik csapat tagjai körözik le Arkchimédészt.

Minden érdeklődőt sok-sok szeretettel várunk!

A versennyel kapcsolatos beszámolót hamarosan olvashatják.

 

Bagolyköpetet vizsgáltunk

Koncz Csilla · 2015. április 8. 20:10
A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában a hetedikesek és nyolcadikosok más iskolák diákjaival együtt bagolyköpetet vizsgálhattak. A foglalkozás célja a kicsik érdeklődésének felkeltése volt a természettudomány iránt. A téma a gerincesek vázrendszerének vizsgálata volt, de ez három részre bomlott: bagolyköpetet vizsgáltak, különböző gerinces osztályok csontvázait hasonlították össze, illetve előre kiadott témában öt tanuló beszámolt az emlősöknél előforduló fogazatokról.
 
4 találat