Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

természetismeret

1 result

Harminc éve lett verseny-névadó Bugát Pál

G.Á. - Dr. Radnóti Katalin nyomán · 2016. január 13. 19:02

Harminc évvel ezelőtt, 1986-ban vette fel Bugát Pál nevét a két évvel korábban még „Értem a természetet” címmel, a TIT Stúdió Egyesület által indított vetélkedő.

Az elmúlt három évtized alatt a vetélkedőnek rangos hagyományai alakultak ki. Az évente több ezer diákot „megmozgató” versenynek sajátos hangulata van.

            A vetélkedő célja, hogy a természet jelenségeit komplex módon láttatva segítse elő a diákok tanulását, szolgálja a tehetségkutatást, a tehetséggondozást. A középiskolák 3-3 fős csapatokkal képviseltetik magukat az ország minden tájáról. Kezdettől fogva fontosnak tartották a szervezők az egyéni munka mellett a csapatmunka megkedveltetését is.

1 result