Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

balett

3 találat

Középiskolás táncosok országos tanulmányi versenye

Pécsi Művészeti Médiaműhely · 2015. március 19. 09:48

A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola és a Pécsi Nemzeti Színház adott otthont a 6. Országos Klasszikus Balett és Modern Tánc Tanulmányi Versenynek, melyen 6 iskola 55 növendéke mérte össze tudását klasszikus balett szóló, modern tánc szóló és duett kategóriákban. A rangos megmérettetésen a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola és a versenyt idén rendező pécsi intézmény tanulói szerepeltek a legjobban.

9-12 éves táncosokat keresnek Billy Elliot szerepére

j · 2015. február 16. 19:45

Válogatást hirdet a Billy Elliot - A Musical című produkció szerepeire a Magyar Állami Operaház.

A világhírű musical 2016 nyarán kerül az Erkel Színház színpadára - mondta el Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az MTI-nek hozzátéve: a kezdeményezéssel szeretnék a tehetséges gyermekek és szüleik figyelmét is felhívni a balett szépségeire, mivel az elmúlt években jelentősen csökkent a szakmát választók száma a fiúk körében.

Elsősorban a darab főszerepére keresnek olyan 10-12 éves fiúkat, akik tehetséget mutatnak a tánc, az éneklés és a színészet területén is. A darabban több táncstílus is megjelenik, azonban nem kész táncosokat keresnek, hanem jó mozgásérzékű gyerekeket.

A válogatásra március 7-8-án, valamint március 14-15-én kerül sor az Erkel Színházban. A felhívás részletei hamarosan elérhetők lesznek az Operaház honlapján.

Villámcsődület egy balerinajelöltért

Bérces Bianka, Lőrincz Kitti, Ujságh Alexandra · 2015. február 14. 14:05

egy_ifju_balett-tancos_tehetseg_-_sarosac_minea

Villámcsődületet szerveztek egy balerinajelölt köré a pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium 11. évfolyamos diákjai 2015. január 30-án. Sárosác Mínea 5. osztályos tanulónk ugyanis bekerült a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei közé. A flashmobbal szerettük volna érzékeltetni a balett szépségeit, s a figyelem középpontjába állítani az ifjú tehetséget.

3 találat