Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Önfeledt játék és csapatépítés Lovasberényben

Önfeledt játék és csapatépítés Lovasberényben

Dorina, Szolnok · 2017. augusztus 7. 10:00

Hatalmas élményt jelentett számomra a júniusban megrendezett, tutoráltaknak szóló nyári tábor, ahol új tapasztalatokkal gazdagodtam és új barátokat is szereztem.

A hat nap alatt rengeteg programon vehettünk részt, mindenki talált a saját érdeklődési köréhez illő elfoglaltságot. Hasznos előadásokat tekintettünk meg, látványos természettudományos kísérletek tanúi lehetettünk, sőt, különféle sportfoglalkozásokon vehettünk részt. Megtanultunk asszertívan gondolkodni; esténként filmklubbal, illetve Beugróval vártak minket, táborozókat. A kézműveskedés sem maradhatott ki - selyemfestés, kavicsfestés, valamint kozmetikumkészítés közül választhattunk. Minden programot a mi igényeink szerint alakítottak, a sikeresebbeket megismételték, hogy mindenki kedve szerint ki tudja próbálni. Kedden a Velencei-tavon sárkányhajóztunk, versenyeztünk, majd oklevéllel díjazták a négy csapatot. Kifejezetten meglepett, hogy a társasjátékozás és a számháború is mennyire élvezetes egy ilyen társaságban. Tetszett, hogy különleges, izgalmas gondolkodású emberekkel találkozhattam, jó társaságban szélesíthettük a látókörünket. 
A tábor nagyon szép helyen van, teljesen alkalmas egy ilyen jellegű esemény megrendezéséhez. A nagy melegben lehet a medencében hűsölni, továbbá a rengeteg fa is kellemes árnyékot nyújt. Sok a zöld terület, ahol önfeledten elmerülhetnek a táborozók a játék és csapatépítés varázsában. 

Aki nyitott volt a táborban, továbbfejlesztheti az itt kapott ismereteket - ezt egy óriási lehetőségnek, egy kiváltságnak érzem. Hálás vagyok érte, hogy megkaphattam a lehetőséget, fantasztikusan éreztem magam, remélem, lesz még hasonló alkalom.