Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Kedves Látogató!

Az itt található Tehetség Blogot 2015 elején a TÁMOP 3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Program alatt meghirdetett, Tehetség Hónapja elnevezésű programunk hívta életre. Számos tehetségponti beszámolónak adott helyet ez a felület, és később a Matehetsz által megvalósított további projekteknek is megjelenési lehetőséget biztosított. A Magyar Templeton Program résztvevői, majd az EFOP 3.2.1 Tehetségek Magyarországa tutoráltjai is közöltek itt rövid élménybeszámolókat.

A blog új bejegyzéseket már nem fogad, de tartalmát itt megőrizzük.

Amennyiben a Matehetsz aktuális tevékenységeiről tájékozódni szeretne, kérjük, keresse föl a tehetseg.hu portálunkat, illetve a matehetsz.hu oldalt.

Rubik-kocka és Made in Hungária: a kultúra napja a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban

Rubik-kocka és Made in Hungária: a kultúra napja a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban

Grégász Dorottya · 2015. február 24. 17:25

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Így tettek a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulói is. Az iskolában már tradíciónak számít e nap megünneplése. Ebben az évben a magyar zseni tiszteletére rendezett Rubik-kocka versenyen sok lelkes diák vett részt igencsak sikeresen, és nagy érdeklődés övezte a magyar filmek ihlette plakátkiállítást is, ahol a témát a diákok saját maguk választhatták meg. A legtöbben a Made in Hungáriát, az Üvegtigrist, a Valami Amerikát vagy A Pál utcai fiúkat jelenítették meg műveikben. Számos színes, kreatív alkotás született, amikben több napon keresztül gyönyörködhettek a Fazekas tanulói és dolgozói, illetve az iskolába betérők.